Gehaktbrood met paprika en champignons

  • 4 personen
  • 90 min
  • waardering 8,4
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Vlees

bevat per portie

  • 687 kcal
  • 51 g eiwit
  • 50 g vet
  • 9 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olie
  • 50 g bacon, in stukjes
  • 2 uien, gesnipperd
  • 1 rode paprika, in kleine blokjes
  • 250 g champignons, in plakjes
  • 125 g jong belegen kaas, in stukjes
  • 1 broodje
  • 600 g half-om-half gehakt
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels mild paprikapoeder
  • ½ theelepel pittig paprikapoeder

Bereiden

Verhit de olie en bacon in een pan en fruit daarin de ui. Voeg de paprika en champignons toe. Roer zodra het mengsel iets is afgekoeld de kaas erdoor.

Week het broodje ca. 10 minuten in koud water. Knijp goed uit en meng met het gehakt, eieren, paprikapoeder, zout en peper. Meng de groentemassa door het gehakt en vorm hiervan een ovaal.

Braad het gehaktbrood in een braadpan of in de braadslee 70-80 minuten in de oven op 190-210 °C.

Bron

Het recept 'Gehaktbrood met paprika en champignons' wordt je aangeboden door Miele

Waardeer dit recept (17 stemmen)

Reacties op dit recept

  • SylviaHeel lekker! Het is een grote portie voor 4-5 mensen.

    reageren

  • HannyWij zijn maar met twee volwassenen, dus heb ik het in twee gedeelten gedaan en 1 deel ingevroren. Later nog eens in de magnetron, smaakte nog lekkerder! Heb het recept later nog eens gemaakt en heb toen een teentje knoflook toegevoegd. Jammie!

    reageren

  • jokeFavoriete recept. Super lekker!!!

    reageren