Aardappelpuree met knoflook en salie

4 personen
bereiden

waardering 7,8obv 11 waarderingen

Bevat per portie

280 kcal
4 g eiwit
15 g vet
31 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 800 g aardappelen
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 6 teentjes knoflook, in heel dunne plakjes
  • 1 theelepel salie, heel fijngehakt
  • 100 ml zure room
  • 2 theelepels mosterd
  • 2 eetlepels peterselie, fijngehakt

Bereiden

Schil de aardappelen en kook ze in ca. 20 minuten gaar. Giet het vocht af.

Verhit de olie en bak hierin de plakjes knoflook goudbruin. Voeg de salie toe en zet het vuur af.

Stamp de warme aardappelen fijn en roer de zure room, de mosterd, de peterselie en de olie met de gebakken knoflook en de salie erdoor. Breng de aardappelpuree op smaak met een snufje zout.

Het recept 'Aardappelpuree met knoflook en salie' wordt je aangeboden door . Beeld: Maria Kovaleva | Shutterstock.com

Aardappelpuree tips