Spaanse aardappeltortilla met paprika en ui

4 personen
bereiden

waardering 7,4obv 7 waarderingen

Ingrediënten

  • olijfolie
  • 4 grote vastkokende aardappelen, in blokjes van 1 cm
  • 2 paprika's, in blokjes
  • 1 grote ui, in dunne ringen
  • 6 grote eieren

Bereiden

Verhit ruim olijfolie in een koekenpan (Ø 26-28 cm) en laat hierin de aardappel, paprika en ui ca. 10 minuten op zacht vuur garen, maar niet bruin worden. Bestrooi de groente tussendoor met zeezout. Laat de groente in een vergiet uitlekken.

Klop de eieren schuimig, voeg zout naar smaak toe en schep de groente door het eimengsel.

Verhit 3 eetlepels nieuwe olie in de koekenpan en bak hierin het aardappel-eimengsel op zacht vuur aan één zijde bruin. Draai de omelet om en bak de andere zijde op zacht vuur bruin en gaar. Snijd de tortilla in punten en bestrooi deze met zeezout. Lekker met salade en brood.

Het recept 'Spaanse aardappeltortilla met paprika en ui' wordt je aangeboden door

Aardappeltortilla tips

Reacties op dit recept

  • Piet De aardappelen raken totaal niet gaar op deze manier. Verder wel oke recept.