Gepofte aardappelen met romige vulling (jacket potato)

4 personen
bereiden

waardering 8,3obv 31 waarderingen

Bevat per portie

390 kcal
11 g eiwit
21 g vet
40 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 4 grote vastkokende aardappelen van ca. 200 g
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 grote rode paprika
  • ½ bekertje crème fraîche van 125 ml
  • 100 g geraspte belegen kaas
  • ½ rode ui, heel fijngehakt
  • 2 eetlepels fijngehakte basilicum

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de aardappelen onder stromend water schoon en bestrijk ze rondom met olijfolie. Leg ze samen met de paprika op de bakplaat in het midden van de oven. Laat de aardappelen in ca. 45 minuten gaar worden.

Neem de paprika na ca. 20 minuten, als het vel zwartgeblakerd is, uit de oven. Leg de paprika ca. 10 minuten in een afgedekte schaal. Verwijder daarna met een puntig mesje het velletje en snijd de zaadlijsten weg. Snijd de paprika in repen.

Neem de aardappels uit de oven en snijd er overlangs een kapje af. Schep het aardappelkruim tot op ca. 2 cm van de rand eruit. Prak het aardappelkruim in een kom fijn en meng de crème fraîche met de helft van de kaas, de gesnipperde ui en het basilicum erdoor. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Vul de aardappelen hoog op met dit mengsel en zet ze naast elkaar in een ovenschaal. Strooi de rest van de kaas erover en leg de reepjes paprika erop. Sprenkel er wat olijfolie over en laat de aardappelen in de oven in nog ca. 20 minuten mooi goudbruin kleuren.

Variatietip

Vervang de paprika eens door bacon en de rode ui door bosuitjes.

Jacked potatoes

In Engeland eet je jacked potatoes in de pub. De aardappelen worden met schil gaar gepoft in de oven en daarna kleuren ze met een romige vulling nog even lekker bruin in de oven.

Het recept 'Gepofte aardappelen met romige vulling (jacket potato)' wordt je aangeboden door . Beeld: AS Food studio | Shutterstock.com

Gepofte aardappelen tips

Reacties op dit recept

  • Wilma Wij hebben gesmuld. Mijn dochter die normaal een aardappeltje eet, heeft er drie opgegeten. Ik heb wel kleinere aardappels gebruikt. Mijn tuin heeft niet zulke grote aardappels opgeleverd. Zeker voor herhaling vatbaar.
  • Dick Wat is dit een HEERLIJK gerecht. En nog eens niet moeilijk ook. Echter zijn er 2 kleine dingetjes. 1- van 20 min in de oven word de paprika niet zwart (zelfs niet een klein beetje). Ik zou hem daarom na 15 min in de oven even boven de brander houden van je fornuis. Werkt erg goed. 2- Ik heb ipv gewone chreme fraiche een kruidige variant gehaalt voor net dat beetje extra variantie. eetze
    • Willem Misschien 20 minuten op grill-stand?
  • An Ik zocht een simpel bijgerechtje en heb deze aardappelen gemaakt maar heb het simpeler gehouden: enkel de aardappels gepoft in de oven en dan geserveerd met zure room gekruid met wat p&z en bieslook. Moet zeggen, eenvoud smaakt :)