Zoete aardappel met remouladesaus

6 personen
bereiden

waardering 7,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • 600 g zoete aardappel, gewassen
  • 100 ml avocado-olie
  • 100 g tapiocapoeder
  • 1 eetlepel gerookt paprikapoeder (pimentón)
  • voor de remouladesaus
  • 500 ml mayonaise
  • 40 ml mosterd
  • 80 g augurk, in fijne brunoise
  • 50 g kappertjes op zuur, gespoeld en fijngesneden
  • 1 bos platte peterselie, fijngehakt
  • 10 takjes dragon, fijngehakt
  • 20 takjes bieslook, fijngehakt
  • 1 citroen, alleen het sap
  • 4 eieren, hardgekookt en fijngehakt

Bereiden

Meng voor de remouladesaus de mayonaise met mosterd, augurk, kappertjes, peterselie, dragon en bieslook en breng op smaak met citroensap, zout en peper. Meng de saus met de eieren en controleer de smaak.

Snijd de aardappels in gelijke plakken van 4 mm.

Meng de plakken aardappel in een kom met avocado-olie en bestrooi daarna met tapiocapoeder.

Leg de plakken naast elkaar op een dienblad en bestrooi met paprikapoeder.

Gril de plakken op de barbecue (180 °C, indirect vuur) rondom krokant, controleer de garing, breng op smaak met zout en peper en serveer met de remouladesaus.

Opmerking

'Zoete aardappel of bataat is eigenlijk helemaal geen aardappel maar een knol en is dus ook geen lid van de nachtschadefamilie. In plaats van zetmeel bestaat de zoete aardappel uit inuline, wat deze knol een stukje gezonder maakt dan de reguliere aardappel, onder andere doordat deze een dubbel aantal vezels bevat die ervoor zorgen dat de koolhydraten langzamer worden verwerkt en er geen pieken in je bloedsuikerspiegel ontstaan. Het is dus niet zo dat zoete aardappels, wat veel mensen denken, géén koolhydraten bevatten, het zijn alleen wat gezondere koolhydraten.' - Julius Jaspers

Kookboek

Het recept 'Zoete aardappel met remouladesaus' is afkomstig uit het kookboek...

Masterclass Groente op de BBQ

In 'Masterclass Groente op de BBQ' laat Julius Jaspers met meer dan 35 groentesoorten zien dat je oneindig veel mogelijkheden hebt tijdens het barbecueën, ook als je geen vlees of vis wilt eten. Dit keer geeft Julius zijn groene klassiekers prijs

... lees verder

© Carrera Culinair. Beeld: Dennis Brandsma

Zoete aardappelen tips