Zoete aardappelgratin met pistachenoten

4 personen
bereiden

waardering 7obv 5 waarderingen

Ingrediënten

  • 1 liter volle melk
  • 1 mespuntje geraspte nootmuskaat
  • 80 g gezouten boter
  • 2 zoete aardappels van ca. 400 g per stuk, in plakjes van ca. 5 mm
  • 100 g ongezouten pistachenoten, fijngehakt
  • 200 g geraspte mimolette (kaas)
  • 200 ml room

Bereiden

Breng de melk met wat zout, peper, nootmuskaat en 60 g boter aan de kook. Voeg de aardappelschijfjes toe en kook ze in 15 minuten gaar.

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Vet een ovenschaal in met boter. Leg een vierde van de aardappelschijfjes in de ingevette ovenschaal. Schenk er wat room over en bestrooi ze vervolgens met pistachenoten en mimolette. Dek het af met een tweede laag en ga zo door tot de ingrediënten op zijn.

Bak de gratin 15 minuten in de oven en serveer hem goed warm.

Tip

Wanneer u halfoude mimolette gebruikt, met meer smaak maar ook meer zout dan jonge mimolette, let er dan op dat u niet te veel zout toevoegt aan de melk.

Kookboek

Het recept 'Zoete aardappelgratin met pistachenoten' is afkomstig uit het kookboek...

Het grote Larousse moestuin receptenboek

Valérie LHomme heeft in 'Het grote Larousse moestuin receptenboek' 40 soorten groente geselecteerd. Laat je verleiden door de heerlijke gerechten met

... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Zoete aardappelen tips