Aardbeientaart met kaneel

8 personen
bereiden

waardering 7,6obv 7 waarderingen

Ingrediënten

  • 175 g amandelmeel
  • 175 g zachte boter
  • 175 g fijne kristalsuiker
  • 175 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 ei en 1 eidooier
  • 450 g aardbeien, schoongemaakt en in plakjes
  • poedersuiker, om te bestrooien
  • lobbig geklopte slagroom gemengd met Griekse yoghurt, om erbij te serveren

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een springvorm (Ø23 cm) in met boter en bekleed de bodem met bakpapier. Meng het amandelmeel, de boter, suiker, meel, kaneel, ei en eigeel in een keukenmachine.

Schenk de helft van het beslag in de vorm. Verdeel de aardbeien erover. Schenk de rest van het beslag over de aardbeien en strijk de bovenkant glad.

Bak de taart 60-65 minuten in de oven. Check de taart na 40 minuten. Bedek de taart losjes met folie als hij te bruin wordt. Ais de taart licht is gerezen en donker goudbruin, is hij gaar.

Laat de taart iets afkoelen en verwijder dan de vorm. Leg de taart op een schaal en bestrooi met poedersuiker. Snijd de taart in stukken. Serveer de warme taart met een paar lepels roomyoghurt.

Extra benodigd

Springvorm (Ø 23 cm), bakpapier, keukenmachine

Kookboek

Het recept 'Aardbeientaart met kaneel' is afkomstig uit het kookboek...

Taart, cake & muffins

Gemakkelijke en spectaculaire recepten voor bij de koffie of een groots feest: dit kookboek staat er vol mee. Verwen jezelf en anderen met dadel-walnotencake

... lees verder

© Uitgeverij Terra

Aardbeientaart tips

Reacties op dit recept

  • Tonia Dit is een heerlijke taart, sappig door de aardbeien, net een wat andere smaak door het amandelmeel. Een aanrader. Deze zomer al 2x gemaakt, en hij zal hier zeker vaker gemaakt worden.