Kleine chocoladecake van melkchocolade

4 kleine cakes
bereiden

waardering 8obv 8 waarderingen

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 80 g suiker
  • 1 eetlepel bloem
  • 150 g melkchocolade
  • 40 g boter

Bereiden

Verwarm de oven voor tot 200 °C. Beboter 4 steekvormpjes, bekleed ze met bakpapier en zet ze vervolgens op een met bakpapier beklede bakplaat.

Meng de eieren en de suiker door elkaar en klop tot een wit mengsel. Voeg al kloppend de gezeefde bloem toe.

Smelt de melkchocolade met de boter au bain-marie.

Roer de chocolade en het ei-suiker-bloemmengsel tot een mooi glad beslag.

Vul de steekvormpjes met melkchocoladebeslag, zet in de oven en bak ze 6 à 7 minuten. De kleine cakes moeten heel zacht aanvoelen. Haal uit de vormpjes en dien direct op.

Extra benodigd

4 steekvormpjes, bakpapier

Opmerking

Het hangt van de baktijd af of de vulling meer of wat minder vloeibaar is.

Kookboek

Het recept 'Kleine chocoladecake van melkchocolade' is afkomstig uit het kookboek...

Kleine cakes met zachte vulling

Kleine cakes met een zachte vulling van zwarte kersen, frambozen, mango, sinaasappel of bessen voor een fruitige touch. En niet te vergeten de klassieker: met... lees verder

© Uitgeverij Becht

Chocoladecake tips

Reacties op dit recept

  • Miriam Ze waren geweldig, ook koud waren ze heerlijk! Ik heb er nog was zelfgemaakte lemon curd en geroosterde amandelflinters op gedaan. De volgende dag ook wat Mozart kugeln likeur. Ik zal maar niet zeggen hoe mijn gasten dit taartje noemden ;)))