Chocoladetaart met kwarklaagjes

10 punten
bereiden

waardering 8,3obv 18 waarderingen

Ingrediënten

  • 175 g zachte boter
  • 175 g witte basterdsuiker
  • 3 eetlepels abrikozenjam
  • 3 eieren
  • 150 g zelfrijzend bakmeel
  • 25 g cacao
  • 7 blaadjes witte gelatine
  • 2 eetlepels rum
  • 500 g bananenkwark
  • 250 ml slagroom
  • poedersuiker
  • 1 flesje bosvruchten puddingsaus

Bereiden

Verwarm de oven voorop 150 °C.

Klop in een kom de boter, suiker en abrikozenjam in ca. 10 minuten zacht en romig. Klop één voor één de eieren erdoor, voeg een volgend ei pas toe als het vorige helemaal is opgenomen. Spatel het zelfrijzend bakmeel en de cacao erdoor.

Doe het beslag over in een ingevette springvorm (Ø ca. 22 cm) en bak de taart in de oven in ca. 1 uur bruin en gaar. Laat de taart ca. 5 minuten in de vorm afkoelen en daarna verder op een taartrooster.

Week de gelatine ca. 5 minuten in koud water. Verwarm de rum in een steelpan. Knijp de gelatine goed uit en los de blaadjes al roerende op in de warme rum. Roer het gelatinemengsel door de kwark. Klop de slagroom stijf en spatel de room door de kwark.

Snijd de chocoladetaart overlangs in drie lagen. Leg de onderste laag op een schaal en strijk de helft van het kwarkmengsel erover uit. Leg de middelste laag erop en strijk hierover de rest van de kwark uit. Dek af met de bovenste taartlaag. Strijk de overtollige kwark met een pannenkoekmes langs de zijkant weg.

Zet de taart minstens 1 uur in de koelkast zodat de kwark kan opstijven. Bestuif de chocoladetaart vlak voor het serveren royaal met poedersuiker en schenk de fruitsaus erover.

Extra benodigd

Springvorm (Ø 22 cm)

Opmerking

Gebruik voor een strikt-vegetarisch versie van dit recept agar-agar in plaats van gelatine.

Het recept 'Chocoladetaart met kwarklaagjes' wordt je aangeboden door . Beeld: Casanisa | Shutterstock.com

Chocoladetaart tips

Reacties op dit recept

  • Marleen Gelatine? NIET VEGETARISCH dus!
  • redactie okoko recepten Vandaar ook de opmerking onderaan het recept: gebruik voor een strikt-vegetarische versie van dit recept agar-agar in plaats van gelatine.
  • Dewi Ik heb gister deze taart gemaakt, het taartje was super gelukt, maar de vulling werd klonterig en wilde maar niet opstijven.
  • Niala Ik heb deze taart voor de verjaardag van mijn vriendje gemaakt en hij was super gelukt! zowel de taart als de vulling, en de vulling was ook opgestijfd, alleen moet je bij het toevoegen van gelatine heeel goed roeren.
  • m Wat kan ik in de plaats van de rum doen, want alcohol er in vind ik niet lekker (ook al vervliegt de alcohol).
  • Zodo Deze taart was heel goed gelukt, vergeet alleen niet om het rum/gelatinemengsel goed warm te houden om gelatinedingetjes te voorkomen! Misschien kan je in plaats van rum gewoon twee eetlepels water doen, maar mensen die alcohol niet lekker vinden kunnen deze taart ook wel waarderen, aangezien ik de rum smaak niet kon herkennen...
  • Joleyn Vegetarisch moet je niet vergelijken met veganistisch, dan eet je inderdaad GEEN gelatine, dus hij is wel vegetarisch, maar niet veganistisch :)
  • ron Wauw! Ziet er lekker uit zeg! Kan iemand dit recept misschien herschrijven en dan zonder dat alles uit een pakje of potje komt? Ik maak alles graag van verse producten, biologisch of puur natuur. Ook zal ik het recept graag met chocoladepasta maken. Is dat ook mogelijk? Alvast bedankt!
  • Debora Heer - lijk !! Alleen de beste recepten print ik voor m'n verzameling en deze gaat er zeker bij komen. Had geen probleem met de vulling, werd goed stijf en geen klonten. Een dag later was de taart zo mogelijk nog lekkerder :)
  • kirsten Als je vegetarisch bent eet je geen dierlijke producten, dus geen poeder van dierlijke botten! Veganistische is iets heel anders. En wat nou strikt vegetarisch, je bent vegetarisch of niet. Rare toevoeging aan het recept...
  • Hana Ik ben echt super onhandig met gelatine (de drie keer dat ik het gebruikt heb, is het me nooit goed gelukt)... Is er ook een andere manier om het te laten opstijven?
  • redactie okoko recepten @Hana: gebruik agar-agar in plaats van gelatine.