Citroencake recepten

Dit is de AMP versie van deze overzichtspagina. Klik hier voor de reguliere versie van deze pagina.

Zie ook

Citroencake

Verwarm de oven voor op 160 °C. Vet een bakvorm van 20 x 20 cm in en bekleed met bakpapier. Doe 150 g boter, 150 g suiker, de geraspte schil van 1 citroen en ¼ theelepel zout in een kom en mix dit tot een romig geheel. Voeg 3 eieren een voor een toe en mix intussen door. Spatel vervolgens 185 g bloem en 1½ theelepel bakpoeder voorzichtig door het beslag en tot slot 40 ml karnemelk. Doe het beslag in de vorm en bak de citroencake in ca. 35 minuten goudbruin en gaar. Mix intussen voor het glazuur het sap van 1 citroen met 100 g poedersuiker tot een vloeibaar glazuur. Zodra de cake uit de oven komt, prik je hem meerdere keren in met een satéprikker. Giet het glazuur over de warme cake tot alle glazuur op is. Laat de citroencake verder afkoelen en snijd hem in 16 vierkantjes van 5 x 5 cm.

[ Beeld: margouillat photo | Shutterstock.com ]