Mascarpone-citroentaart

10 personen
voorbereiden
bereiden
wachten

waardering 7,4obv 12 waarderingen

Ingrediënten

  • 150 g gemberkoekjes
  • 70 g boter, gesmolten
  • 400 g roomkaas
  • 250 g mascarpone
  • 150 g fijne tafelsuiker
  • sap en geraspte schil van 1 citroen
  • 4 grote eieren
  • voor het glazuur en de versiering
  • 200 ml crème fraîche of zure room
  • 1 eetlepel fijne tafelsuiker
  • ¼ theelepel vanille-essence
  • wittechocoladekrullen of rozenblaadjes

Voorbereiden

Doe de koekjes in een plastic zak en verkruimel ze met een deegroller of fles. Meng de kruimels met de gesmolten boter. Doe dit mengsel in de ingevette springvorm, smeer het gelijkmatig uit en druk het stevig aan met de onderkant van een glas. Zet de springvorm ongeveer 20 minuten in de koelkast.

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 °C. Klop de roomkaas, mascarpone en suiker door elkaar en klop er het citroensap en -rasp doorheen. Klop de eieren er een voor een door. Schep het mengsel over de taartbodem.

Bekleed de springvorm aan de buitenkant stevig met een enkele laag aluminiumfolie en zet hem in een braadslee. Giet kokend water rond de springvorm zodat hij ongeveer half onder staat. Schuif de braadslee voorzichtig in de oven en bak de taart 45 minuten.

Klop de crème fraîche, suiker en vanille-essence door elkaar. Schep het mengsel op de taart, spreid het gelijkmatig uit en zet hem weer 15 minuten in de oven. Haal uit de oven en laat afkoelen.

Zet de taart minstens 2 uur in de koelkast voor je hem opdient. Versier met wittechocoladekrullen of rozenblaadjes.

Extra benodigd

Springvorm (Ø 20 cm), aluminiumfolie

Kookboek

Het recept 'Mascarpone-citroentaart' is afkomstig uit het kookboek...

High tea party

Een high tea is altijd een verwennerij en heel geschikt als je iets te vieren hebt, in elke tijd van het jaar. Voor een relaxte middag met vrienden en vriendinnen... lees verder

© Uitgeverij Becht

Citroentaart tips

Reacties op dit recept

  • Ortencia Hallo, kan je de taart ook zonder de roomkaas maken ?
    Groetjes, Ortencia