Bladerdeegtaartje van eekhoorntjesbrood en dragon

4 personen
bereiden

waardering 7,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • 100 g vers eekhoorntjesbrood
  • olijfolie
  • 115 g mascarpone
  • 1 ei van een blije kip, losgeklopt
  • 15 g Parmezaanse kaas, versgeraspt
  • 3 eetlepels fijngehakte blaadjes Franse of Mexicaanse dragon (plus extra voor garnering)
  • 1 teentje knoflook
  • 270 g bladerdeeg (uit de koeling)

Bereiden

Verwarm de oven voor tot 200 °C of volg de gebruiksaanwijzing op de verpakking van het bladerdeeg.

Snijd de paddenstoelen heel dun in de lengte en verdeel er met een kwastje wat olijfolie over. Zet apart.

Meng met behulp van een garde de mascarpone met ¾ van het losgeklopte ei, de Parmezaanse kaas en ¼ van de dragon, en knijp er de teen knoflook in uit. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.

Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat en snijd het in vier gelijke rechthoeken. Verdeel het mascarponemengsel dun over elk taartje en leg er een paddenstoel op. Bestrijk de randen van het bladerdeeg met het resterende losgeklopte ei.

Bak in ca. 12 minuten gaar in de oven. Strooi de rest van de dragon er vlak voor het serveren overheen.

Tip

Paddenstoelen worden vaak met peterselie bereid. Dragon maakt het veel spannender. Het nootachtige van eekhoorntjesbrood combineert super met de anijssmaak van de dragon. Als er geen vers eekhoorntjesbrood verkrijgbaar is, kun je een mix van oesterzwammen en shiitake gebruiken.

Kookboek

Het recept 'Bladerdeegtaartje van eekhoorntjesbrood en dragon' is afkomstig uit het kookboek...

Greendelicious Kruiden

Na het succesvolle 'Greendelicious' neemt Natascha Boudewijn de lezer met groene vingers in 'Greendelicious Kruiden' mee op een culinaire reis door de... lees verder

© Uitgeverij Becht

Hartige taart tips