Courgettetaart met feta

4 personen
bereiden

waardering 7,8obv 5 waarderingen

Ingrediënten

  • 160 g tomaten, grof geraspt
  • 180 g uien, grof geraspt
  • 200 g aardappel, grof geraspt
  • 1,3 kg grote courgettes, grof geraspt
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 2 kleine gedroogde chilipepertjes, verkruimeld
  • 6 eetlepels verse dille, gehakt
  • 200 ml extra vergine olijfolie + extra om in te vetten
  • 70 g gekookte rijst
  • 3 eieren
  • 500 g feta
  • voor het deeg
  • 500 g bloem plus extra om te bestrooien
  • 30 ml azijn
  • 100 ml extra vergine olijfolie

Bereiden

Doe voor het deeg bloem, een snufje zout, azijn en olijfolie in de keukenmachine en puls enkele keren door. Schenk er met draaiende motor zoveel lauwwarm water bij totdat er een samenhangend deeg ontstaat (totaal circa 250 ml water). Draai tot een soepel en elastisch deeg. Haal uit de keukenmachine en kneed nog even met de hand door. Wikkel in plasticfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.

Maak in de tussentijd de vulling. Meng tomaat, ui, aardappel, courgette, knoflook, chilipepertjes, dille, olijfolie en gekookte rijst in een kom en kneed goed door. Meng er op het laatst de eieren en feta doorheen.

Verwarm de oven voor tot 180 °C.

Vet de ovenschaal in met wat olijfolie. Bestrooi je werkvlak met bloem. Rol het deeg uit tot een ronde plak die ruim over de rand kan uitsteken. Verdeel de vulling over het deeg. Krul de randen van het deeg om de vulling als een vlecht door steeds te knijpen en te draaien. Bak 1 uur en 10 minuten in het midden van de oven gaar en goudbruin.

Extra benodigd

Keukenmachine, plasticfolie, ovenschaal (Ø 40 cm en minimaal 4 cm hoogte)

Het recept 'Courgettetaart met feta' is afkomstig uit het kookboek Zomers koken met Yvon van .

© Carrera Culinair.

Hartige taart tips