Kastanjepuree taartjes

2 personen
bereiden

waardering 7obv 3 waarderingen

Bevat per portie

400 kcal
19 g eiwit
28 g vet
26 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 2 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg
  • ½ eetlepel boter
  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • ½ rode paprika, gesnipperd
  • 100 g kastanjepuree (blik)
  • 3 eetlepels slagroom
  • 1 ei
  • 2 eetlepels oude kaas, geraspt
  • 1 theelepel majoraan
  • 1 eetlepel peterselie, fijngehakt

Bereiden

Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 225 °C.

Verhit de boter en fruit het sjalotje en de paprika even aan.

Roer de kastanjepuree en de slagroom los met een staafmixer of in de keukenmachine. Meng het ei, de kaas, het sjalot-paprikamengsel, de majoraan en de peterselie erdoor. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Bekleed de taartvormpjes met het bladerdeeg en schep het kastanjemengsel erin. Bak de kastanjetaartjes in het midden van de oven in ca. 20 minuten goudbruin en gaar.

Extra benodigd

Staafmixer of keukenmachine, taartvormpjes (doorsnede ca. 10 cm)

Het recept 'Kastanjepuree taartjes' wordt je aangeboden door . Beeld: Karl Allgaeuer | Shutterstock.com

Hartige taart tips