Snelle groentetaart met asperges, courgette en tuinbonen

4 personen
bereiden

waardering 8,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • 1 bussel asperges
  • 1 courgette
  • 150 g erwtjes
  • 150 g tuinbonen
  • 4 lente-uien
  • 1 rol bladerdeeg, kant-en-klaar
  • 250 g mascarpone
  • postelein, waterkers of erwtenscheutjes

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Maak de asperges schoon en breek de houtachtige uiteinden af. Spoel de courgette en snijd hem in plakjes.

Blancheer de erwtjes, de tuinbonen en de asperges enkele minuten in gezouten water. Giet af en laat goed uitlekken. Snijd de asperges in schuine stukken. Halveer de lente-uien.

Ontrol het bladerdeeg en snijd het in een rechthoek. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk met de mascarpone. Verdeel er de geblancheerde groenten over en bak zeker 20 minuten in de oven.

Bestrooi met postelein, waterkers of erwtenscheutjes en serveer.

Extra benodigd

Bakpapier

Kookboek

Het recept 'Snelle groentetaart met asperges, courgette en tuinbonen' is afkomstig uit het kookboek...

Alles uit de oven

Wat maakt ovenschotels zo populair? Dat de oven een deel van het werk voor zijn rekening neemt, speelt natuurlijk mee. Maar ook de heerlijke geur en de smaak van de gerechten én de veelzijdigheid van het toestel zelf. Bakken en braden, gratineren

... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Hartige taart tips