Klassieke havermoutkoekjes

12 stuks
bereiden

waardering 8obv 9 waarderingen

Ingrediënten

  • 175 g boter, in stukjes
  • 140 g golden syrup
  • 50 g lichtbruine basterdsuiker
  • 250 g havermout

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed de bodem van een ondiep, vierkant bakblik (23 cm) met bakpapier als dit geen antiaanbaklaag heeft. (Neem een blik van 20 cm voor dikkere en taaiere havermoutkoeken.) Roer de boter, syrup en suiker op een matig vuur in een middelgrote pan tot de boter is gesmolten en de suiker opgelost. Neem de pan van het vuur en roer de havermout erdoor.

Druk het beslag in het bakblik. Bak de koek 20-25 minuten tot de bovenkant goudbruin is (bak iets langer voor een nog knapperiger resultaat). Laat de koek 5 minuten afkoelen in het bakblik. Maak met een mes snijlijnen voor repen of vierkanten in de nog warme koek. De havermoutkoeken blijven heel als je de koek helemaal laat afkoelen in het bakblik voordat je hem in stukken snijdt en uit het bakblik neemt.

Extra benodigd

Vierkant bakblik (23 cm), bakpapier

Kookboek

Het recept 'Klassieke havermoutkoekjes' is afkomstig uit het kookboek...

Taart, cake & muffins

Gemakkelijke en spectaculaire recepten voor bij de koffie of een groots feest: dit kookboek staat er vol mee. Verwen jezelf en anderen met dadel-walnotencake

... lees verder

© Uitgeverij Terra

Havermoutkoekjes tips