Kaneel palmiers

25 personen
bereiden

waardering 8,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • 100 g fijne suiker
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1 rol koelvers bladerdeeg

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Meng de fijne suiker met de kaneel. Rol het bladerdeeg met bakpapier en al uit en bestrooi het met de helft van de kaneelsuiker. Verdeel dit gelijkmatig en druk het aan door er licht met een deegroller overheen te rollen. Draai het bladerdeeg om, verwijder het bakpapier en strooi de andere helft van de kaneelsuiker eroverheen, druk ook dit licht aan met een deegroller. Vouw het deeg vanaf de lange zijde aan beide kanten ongeveer 3 cm naar binnen. Vouw vervolgens beide kanten tot het midden en vouw het geheel vervolgens dubbel.

Snijd van het bladerdeeg plakjes van 1 cm dik. Leg de plakjes plat met voldoende tussenruimte op de bakplaat. Bak de koekjes 10 minuten, keer ze vervolgens om en bak nog 5-10 minuten tot ze mooi goudbruin en krokant zijn. Laat de koekjes afkoelen op een rooster.

Extra benodigd

Bakpapier

Tip

Als je het lastig vindt om het deeg in strakke plakjes te snijden, kun je het bladerdeeg na het vouwen 10-20 minuten in de vriezer leggen, zodat het wat steviger wordt.

Kookboek

Het recept 'Kaneel palmiers' is afkomstig uit het kookboek...

Het makkelijke bakboek

Met 'Het makkelijke bakboek' bewijst Rutger van den Broek in 100 recepten dat bakken niet altijd moeilijk of tijdrovend hoeft te zijn. Stap voor stap, weinig ingrediënten, een korte bereidingstijd en zonder moeilijke technieken of dure apparaten

... lees verder

© Carrera Culinair. Beeld: Saskia Lelieveld

Koekjes tips