Kokosmakronen met limoenrasp en maanzaad

10 stuks
bereiden

waardering 7,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 75 g kokosbloesemsuiker
  • 1 theelepel kokosolie, gesmolten
  • 2 eetlepels maanzaad
  • 125 g kokosrasp
  • 1 theelepel limoenrasp

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Klop het ei, de kokosbloesemsuiker, kokosolie en 1 eetlepel van het maanzaad door elkaar met behulp van een garde. Roer met een lepel de kokosrasp, limoenrasp en een mespuntje zeezout erdoorheen.

Schep steeds ongeveer 2 eetlepels van het kokos¬mengsel op de bakplaat en druk aan tot een rondje. Ga zo door tot je 10 stuks hebt. Bestrooi met de rest van het maanzaad.

Bak de makronen in het midden van de oven in ongeveer 15 minuten lichtbruin. Houd ze goed in de gaten, want het kan snel gaan.

Laat de makronen volledig afkoelen en bewaar ze in een luchtdichte trommel. Ze blijven ongeveer 2 dagen lekker, maar ze zijn vast al eerder op!

Extra benodigd

Bakpapier

Opmerking

'Mijn oma serveerde deze koeken altijd met een wit servetje eronder, dat het voor mij extra feestelijk maakte. Geïnspireerd door haar allerlekkerste traktatie ging ik voor een iets gezondere variant. Neem ze mee om uit de delen of houd ze allemaal voor jezelf, heerlijk bij een kop thee of koffie.' - Dafne Schippers

Kookboek

Het recept 'Kokosmakronen met limoenrasp en maanzaad' is afkomstig uit het kookboek...

Dafne likes kookboek

'Dafne likes kookboek' staat vol met gezonde recepten, gemaakt van verse ingrediënten die snel op tafel staan en nog razend lekker zijn ook. Dafne geeft aan wat... lees verder

© Carrera Uitgevers

Kokosmakronen tips