Appelflappen

12 stuks
bereiden

waardering 8obv 15 waarderingen

Ingrediënten

  • 500 g bladerdeeg, ontdooid
  • 1 eiwit, losgeklopt
  • fijne tafelsuiker, voor het bestrooien
  • voor de vulling
  • 200 g appelcompote of gekookte appels
  • 1-2 eetlepels fijne tafelsuiker
  • 30 g rozijnen, gehakt
  • 30 g walnoten, gehakt

Bereiden

Verwarm de oven voor op 210 °C. Vet een bakplaat licht in. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een rechthoek van 35 x 45 cm. Snijd er 12 cirkels van 10 cm Ø uit.

Roer voor de appelvulling alle ingrediënten door elkaar. Verdeel de vulling over de deegcirkels en bestrijk de randen met water. Vouw het deeg dubbel en druk de randen goed op elkaar. Druk de deegrand met de achterkant van een mes op regelmatige afstanden omhoog. Bestrijk de bovenkant met eiwit en strooi er suiker over. Maak twee kleine sneetjes in de bovenkant.

Bak de appelflappen 15 minuten, verlaag dan de oventemperatuur naar 190 °C en bak ze in nog 10 minuten goudbruin.

Kookboek

Het recept 'Appelflappen' is afkomstig uit het kookboek...

Lekker hartig

Van hartige hoofdgerechten tot kleine hapjes - 'Lekker hartig' biedt recepten voor huisge-maakte taarten, quiches, flans, pasteien, broden en pizza's om te water... lees verder

© De Lantaarn

Overige bakrecepten tips

Reacties op dit recept

  • saar Hmmmmm...
  • Riet Dacht altijd dat appelflappen maken ingewikkeld zou zijn, maar eigenlijk is het een fluitje van een cent als ik het recept zo lees. We gaan een poging wagen...