Mini-meringue 'macarons' met chocoladecrème

12 stuks
bereiden

waardering 7,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • voor de meringue
  • 4 eiwitten
  • 200 g kristalsuiker
  • voor de chocoladecrème
  • 100 ml slagroom
  • 100 g pure chocolade

Bereiden

Verwarm de oven voor op 115 °C en bekleed een bakplaat met een vel bakpapier.

Klop de eiwitten samen met de kristalsuiker tot stijve, glanzende pieken. Schep de meringuemix in een spuitzak en spuit 24 mooie toefjes van het mengsel op de bakplaat.

Schuif de bakplaat in de oven en laat de meringue 90 minuten drogen. Laat ze volledig afkoelen voordat je ermee verder gaat.

Breng voor de chocoladecrème de slagroom aan de kook. Draai direct het vuur uit zodra de slagroom kookt en roer de chocolade door de warme slagroom tot de chocolade is gesmolten. Zet de 'ganache', zoals dat zo mooi heet, in de koelkast tot het is opgesteven en de structuur van crème heeft gekregen.

Schep de chocoladecrème in een spuitzak en spuit de crème op de onderkant van 12 meringues. Druk de andere 12 meringues met hun onderkantjes op de chocoladecrème et voilá!

Extra benodigd

Bakpapier, spuitzak

Kookboek

Het recept 'Mini-meringue 'macarons' met chocoladecrème' is afkomstig uit het kookboek...

Guilty pleasures kookboek

In dit boek geen ruimte voor salades, suikervrije recepten en superfoods. Sabine Koning gaat lekker recht tegen de trend om gezond te eten in... lees verder

© Nieuw Amsterdam

Meringue tips