Quiche met ham en lente-uitjes

4 personen
voorbereiden
bereiden
wachten

waardering 8,5obv 6 waarderingen

Ingrediënten

  • voor het deeg
  • 150 g bloem
  • 30 g boter
  • voor de vulling
  • 2 eieren
  • 100 ml room (tot 15% vet)
  • 4 plakjes gerookte ham, in dunne reepjes
  • 2 bosjes lente-uitjes, in ringetjes
  • 50 g geraspte gruyère (30+)

Voorbereiden

Zeef voor het deeg de bloem in een kom. Doe er een snufje zout bij. Snijd de boter in blokjes en meng ze met de bloem. Voeg een beetje water toe en kneed tot je een elastisch deeg krijgt. Maak er een bol van, verpak hem in plasticfolie en laat 1 uur opstijven in de koelkast.

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Bekleed een bakvorm met een vel bakpapier. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad en leg het in de bakvorm. Snijd het teveel weg. Bak de vorm 10 minuten in het midden van de oven.

Klop de eieren los met de room. Kruid met zout en peper. Doe de ham met de lente-uitjes in de bakvorm met het half gebakken deeg en schenk er de eieren met room over. Strooi er de gruyère over en zet 15 minuten in het midden van de oven.

Extra benodigd

Plasticfolie, quichevorm, bakpapier

Tip

Serveer de quiche warm of koud met een groene salade.

Kookboek

Het recept 'Quiche met ham en lente-uitjes' is afkomstig uit het kookboek...

Omdat het werkt!

In dit boek kom je te weten waarom en hoe onze omgeving je hersenen voortdurend aanspoort om meer te eten dan je nodig hebt. En we geven je maar liefst

... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Quiche tips