Quiche met tomaat, olijven en tijm

4 personen
voorbereiden
bereiden
wachten

waardering 7,7obv 9 waarderingen

Ingrediënten

  • 160 ml slagroom
  • 60 g crème fraîche
  • 2 eieren
  • 400 g kleine gemengde tomaatjes
  • 140 g groene olijven
  • 1 lente-uitje, gehakt
  • 4 takjes tijm
  • voor het boterdeeg
  • 180 g bloem
  • 100 g koude boter, in blokjes

Voorbereiden

Zeef voor het boterdeeg de bloem met een snufje zout in een kom. Meng de boter erdoor tot een fijn kruimeldeeg. Druppel 40-50 ml koud water erdoor en kneed tot een samenhangend deeg. Voeg eventueel meer water toe als het te droog is. Laat minstens 30 minuten ingepakt in plasticfolie rusten in de koelkast.

Bereiden

Verwarm de oven voor tot 200 °C.

Bekleed de taartbodem met bakpapier en vet de rand in met boter. Rol het deeg uit en bekleed de taartvorm hiermee.

Meng de slagroom en crème fraîche met de eieren. Verdeel de tomaatjes, olijven, lente-ui en tijm over de taartbodem. Schenk het roommengsel hierop.

Zet de quiche in de voorverwarmde oven en bak tot goudbruin en gaar, ongeveer 30 minuten.

Extra benodigd

Taartvorm (Ø 22 cm), bakpapier

Kookboek

Het recept 'Quiche met tomaat, olijven en tijm' is afkomstig uit het kookboek...

Hartige taart

Naast basisrecepten voor verschillende deegsoorten vind je in 'Hartige taart' meer dan genoeg inspiratie en variatie op de bekende klassiekers. De vullingen... lees verder

© Uitgeverij Becht

Quiche tips