Kersentaart met pistachenoten

6 personen
voorbereiden
bereiden
wachten

waardering 7,8obv 9 waarderingen

Ingrediënten

  • 500 g zoete kersen
  • 120 g ongezouten pistachenoten, fijngehakt
  • 40 g suiker
  • poedersuiker
  • voor het zanddeeg
  • 100 g bloem
  • 50 g witte basterdsuiker
  • 75 g koude boter

Voorbereiden

Zeef de bloem met een snufje zout boven een kom. Zeef de basterdsuiker erover. Snijd de boter met twee messen door het mengsel in heel kleine stukjes. Kneed een bal van het geheel. Wikkel de bal in plasticfolie en leg hem 30 minuten in de koelkast.

Bereiden

Bekleed een taartvorm van 22 cm in doorsnee met het deeg. Prik met een vork gaatjes in het deeg. Zet de vorm in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 210 °C.

Ontpit de kersen, bij voorkeur met een speciaal apparaatje, zodat je ze niet hoeft door te snijden.

Bedek de taartbodem met twee derde van de pistachenoten. Leg de ontpitte kersen erop. Strooi de suiker en de resterende pistachenoten erover. Zet de vorm in de oven.

Bak de taart 20-30 minuten, tot het deeg goudbruin is. Haal de taart uit de oven en laat hem afkoelen. Strooi er voor het opdienen poedersuiker over.

Extra benodigd

Taartvorm (Ø 22 cm) plasticfolie

Kookboek

Het recept 'Kersentaart met pistachenoten' is afkomstig uit het kookboek...

Taart, hartig & zoet

Taarten zijn eenvoudig en snel te maken, voor elke gelegenheid en elke menugang. Als voorgerecht, hoofdgerecht bij een salade, of als onovertrofen heerlijkheid

... lees verder

© Uitgeverij Terra

Taart tips