La boca di dama

8 personen
bereiden

waardering 7,7obv 7 waarderingen

Ingrediënten

  • 250 g hele, gepelde amandelen
  • 8 gesplitste eieren
  • 250 g poedersuiker
  • 20 g bloem
  • 1 mespuntje hibiscuspoeder of rode levensmiddelenkleurstof
  • 2 eetlepels rozenwater
  • boter om in te vetten
  • voor het glazuur
  • 150 g poedersuiker
  • 1 eiwit

Bereiden

Verwarm de oven voor op 210 °C. Verpulver de amandelen in de mixer.

Klop de eidooiers met de suiker in een grote kom met een garde tot een witte schuimige massa. Voeg de amandelen en de bloem toe en meng goed door elkaar.

Klop de eiwitten met een snufje zout stijf. Meng voorzichtig door het andere mengsel en doe de kleurstof erbij tot het geheel een egaal oranjeroze kleurtje heeft. Voeg het rozenwater toe.

Beboter een springvorm van 25 cm doorsnee en bestrooi deze met bloem. Schenk het mengsel in de vorm, zet in de oven en laat ongeveer 40 minuten bakken. Controleer met de punt van een mes of het gebak gaar is: als het lemmet van het mes er schoon en droog uitkomt, is de taart gaar.

Meng voor het glazuur de poedersuiker en het eiwit in een grote kom door elkaar. Klop het mengsel tot het dik en heel glanzend wordt. Haal de taart uit de vorm. Verdeel het glazuur met een spatel er voorzichtig over. Schuif de taart nog 10 minuten in de uitgeschakelde oven, zodat het glazuur sneller hard wordt.

Extra benodigd

Mixer, springvorm (Ø 25 cm)

Kookboek

Het recept 'La boca di dama' is afkomstig uit het kookboek...

Baklava

Je vindt in dit boekje alle grote namen op het gebied van oosters gebak: baklava, gazellehoorns, Turks fruit, zalabiya, sfenzj. Maar ook minder bekende... lees verder

© Uitgeverij Becht

Taart tips

Reacties op dit recept

  • pieter Lijkt me lekker!