Baba au rhum

4 personen
bereiden
wachten

waardering 7,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • 4 g gedroogde gist, opgelost in 3 eetlepels lauw water
  • 200 g bloem
  • mespuntje zout
  • 70 g boter
  • 1 theelepel honing
  • 5 eieren
  • voor de rumsiroop
  • 400 ml water
  • 400 g suiker
  • 2 eetlepels vanillesuiker + 2 vanillestokjes
  • 1 sinaasappel, sap en schil
  • 1 citroen, sap en schil
  • 200 ml bruine rum

Bereiden

Meng het gistmengsel met de bloem, zout, boter en honing. Dit gaat het gemakkelijkst in de standmixer met de vlinder. Voeg de eieren een voor een toe. Verdeel het beslag over de timbaaltjes van een ingevette siliconen bakvorm voor baba au rhum, tot ze voor de helft vol zijn. Doe dit eventueel met een spuitzak. Laat 30 minuten rijzen.

Breng voor de siroop alle ingrediënten samen aan de kook tot de suiker is opgelost.

Verwarm de oven voor op 180 °C. Bak de baba's in circa 30 minuten goudbruin en gaar.

Haal ze uit de timbaaltjes en dompel ze onder in de siroop. Bewaar de cakes in de rum in een weckpot.

Serveer de baba's lauw, eventueel met vanille-ijs.

Extra benodigd

Mixer, siliconen bakvorm voor baba au rhum

Kookboek

Het recept 'Baba au rhum' is afkomstig uit het kookboek...

Masterclass Desserts

'Masterclass Desserts': van klassieke desserts als tiramisu en crème brûlée tot recepten met een twist van auteur Danny Jansen. En natuurlijk desserts met chocolade, als hemelse modder, en met fruit, zoals vanillehangop en pêche melba

... lees verder

© Carrera Culinair. Beeld: Saskia Lelieveld

Tulband tips