Western breakfast sandwich

4 personen
bereiden

waardering 7,6obv 5 waarderingen

Ingrediënten

  • 20 g boter
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 300 g worstvlees
  • 1 theelepel worcestershiresaus
  • 4 eetlepels bloem
  • 8 eieren
  • 4 muffins of hamburgerbroodjes of 8 sneetjes brood
  • 75 g geraspte cheddar

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 °C (stand 6).

Smelt de boter in een gietijzeren hapjespan (skillet). Doe de stukjes ui in de pan en fruit ze 4 minuten; roer de stukjes ui tijdens het bakken twee keer om. Zet de stukjes ui op een bordje weg.

Meng het worstvlees met de worcestershiresaus en 2 eetlepels bloem. Verdeel het mengsel in 4 gelijke delen en kneed er 4 platte schijven van met een iets grotere doorsnede dan een muffin. Bestrooi ze met de resterende bloem en bak ze 4 minuten aan elke kant op halfhoog vuur. Zet ze apart. Laat de pan op halfhoog vuur staan.

Klop in een grote kom de eieren los met ½ theelepel zout. Schenk het losgeklopte ei in de goed hete hapjespan, laat 30 seconden stollen en roer met een houten lepel. Doe de deksel op de pan en neem de pan van het vuur.

Halveer de muffins of hamburgerbroodjes en rooster ze kort in de oven. Bestrooi 1 helft van elke muffin met geraspte cheddar en gratineer de 4 helften 2 minuten in de oven. Maak als de muffins klaar zijn, de sandwich met de ui, het worstvlees en de eieren. Breng ze gerust verder op smaak met ketchup, mosterd of tabasco.

Kookboek

Het recept 'Western breakfast sandwich' is afkomstig uit het kookboek...

Een Amerikaanse in Parijs

Ga mee op een wonderlijke reis door de Amerikaanse keuken en ervaar deze vanuit het oogpunt van een Amerikaanse dame in Parijs. Carrie Solomon, afkomstig uit

... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Sandwich tips