Tosti met portobello en tijmboter

4 tosti's
bereiden

waardering 7,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • 250 g portobello's, in plakken van 5 mm dik
  • 1 ui, in ringen (bij voorkeur een witte ui, maar elke andere ui kan ook)
  • ½ eetlepel tijm
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 4 sneden zuurdesembrood
  • 100 g taleggio, in plakjes
  • voor de tijmboter
  • ½ eetlepel tijm
  • ½ teen knoflook, geperst
  • 2 eetlepels boter, op kamertemperatuur

Bereiden

Verwarm de oven voor tot 200 °C (gasstand 6).

Verdeel de plakken portobello en de uiringen over een bakplaat, bestrooi met de tijm en besprenkel met de olijfolie. Breng op smaak met zout en zwarte peper en bak 20 minuten in de oven.

Maak intussen de tijmboter: meng alle ingrediënten in een kommetje.

Besmeer een kant van de sneden brood met de tijmboter en leg ze op het werkvlak, met de beboterde kanten naar onder. Verdeel de portobello's en uien over twee sneden brood, garneer met de taleggio en bestrooi met zout en peper. Leg de andere sneden brood erop en bestrijk de buitenkanten met boter.

Verhit een koekenpan op matig vuur en bak de tosti's in de pan, 2 tot 3 minuten aan elke kant. In een tosti-ijzer of paninimaker kan ook. Het brood moet mooi goudbruin en krokant zijn en de taleggio moet gesmolten zijn.

Tips

Bak deze vlezige paddenstoelen eerst even aan voor deze heerlijke tosti. Voor een veganistische versie vervang je de boter en taleggio door olijfolie en een handvol bladspinazie. Met genoeg zout en zwarte peper is de tosti dan net zo lekker.

Kookboek

Het recept 'Tosti met portobello en tijmboter' is afkomstig uit het kookboek...

Tosti & Toast

'Tosti & Toast' biedt meer dan 50 recepten voor tosti's, panini's en andere gegrilde sandwiches. Maak klassiekers als croque monsieur, tuna melt en... lees verder

© Good Cook

Tosti tips