Turks brood met geitenkaas, rucola en pijnboompitten

4 personen
bereiden

waardering 7,6obv 10 waarderingen

Ingrediënten

  • 1 Turks brood
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel rozemarijnnaalden
  • 100 g harde geitenkaas, in dunne plakjes
  • 100 g rucola
  • 30 g pijnboompitten, geroosterd
  • 100 g roomkaas met gedroogde tomaat
  • 2 eetlepels (klaver)honing
  • sap van 1 citroen

Bereiden

Verwarm de oven voor op 220 °C.

Snijd het Turks brood in 4 grote stukken en snijd vervolgens elk stuk bijna open.

Smeer de buitenkanten van het brood in met olijfolie, zeezout en rozemarijnnaalden.

Bak het brood in ongeveer 7 minuten krokant in de oven.

Vouw het brood open en vul het met de geitenkaas, rucola, pijnboompitten en roomkaas met gedroogde tomaat.

Serveer het Turks brood met de honing vermengd met citroensap.

Het recept 'Turks brood met geitenkaas, rucola en pijnboompitten' is afkomstig uit het kookboek Toast & sandwiches (fun food serie) van .

© Caplan Books.

Turks brood tips