Wentelteefjes met bosvruchten

15 sneetjes
voorbereiden
bereiden
wachten

waardering 7,2obv 8 waarderingen

Ingrediënten

  • ½ vanillestokje
  • 120 ml melk
  • 4 eierdooiers
  • 70 g fijne tafelsuiker
  • 350 ml koude slagroom
  • 20 g roomboter
  • 3 eetlepels neutrale olie
  • 15 sneetjes brioche van 1 cm dik
  • 1 klein potje frambozenjam
  • 300 g bosvruchten (aalbessen, bramen, frambozen...)

Voorbereiden

Snijd het halve vanillestokje in de lengte doormidden. Schraap er de zaadjes uit en doe ze in een pan met de melk. Verhit op laag vuur.

Klop intussen in een grote kom de dooiers krachtig met de suiker tot het mengsel lichtgeel van kleur en romig is. Klop er de koude slagroom door tot alles goed gemengd is.

Giet er het warme dooier-melkmengsel bij en klop alles goed door elkaar. Giet het mengsel over in een ruime bak en zet die minstens 1 uur in de koelkast.

Bereiden

Verhit op het laatste moment de boter met de olie in een grote koekenpan op matig vuur.

Laat de sneetjes brioche een paar tellen aan elke kant weken in de vanillecrème tot ze er goed mee doorweekt zijn. Bak ze dan ongeveer 1 minuut aan elke kant in het hete boter-oliemengsel tot ze goudbruin zijn.

Laat de wentelteefjes uitlekken op keukenpapier om overtollig vet te verwijderen. Leg ze op kleine bordjes, lepel er een beetje jam over en garneer met de bosvruchten.

Kookboek

Het recept 'Wentelteefjes met bosvruchten' is afkomstig uit het kookboek...

Heerlijke hapjes voor elk moment

Het geeft niet hoe laat het is, voor een brunch, voor bij een goed glas, of gewoon om even helemaal ontspannen te genieten, in dit boek vind je volop recepten voor

... lees verder

© Good Cook

Wentelteefjes tips