Wentelteefjes van paasbrood met appel-basilicumsalsa

2 personen
bereiden

waardering 7,8obv 13 waarderingen

Bevat per portie

415 kcal
11 g eiwit
15 g vet
58 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 3 appels, in stukjes
  • sap van 1 sinaasappel
  • 2 eetlepels gemberjam
  • 2 eetlepels verse basilicum, in dunne reepjes
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 theelepel gemalen kardemom of kaneel
  • 300 ml melk
  • 4 sneetjes paasbrood
  • 50 g boter
  • poedersuiker

Bereiden

Breng de stukjes appel in een pan met het sinaasappelsap en de gemberjam aan de kook. Kook de appel in 8-10 minuten tot een compote. Laat de compote afkoelen en schep het basilicum erdoor.

Klop in een kom de eieren met suiker en kardemom of kaneel tot een romig mengsel en klop de melk erdoor. Haal de sneetjes paasbrood door dit mengsel. Leg ze in een diep bord en schenk de rest van het eimengsel erover. Verhit een klontje boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak 4 sneetjes in ca. 4 minuten goudbruin en krokant.

Leg de wentelteefjes op vier borden. Bestuif ze met poedersuiker en schep de appelsalsa ernaast.

Het recept 'Wentelteefjes van paasbrood met appel-basilicumsalsa' wordt je aangeboden door

Wentelteefjes tips