Risotto met garnalen, verse koriander en limoen

4 personen
bereiden

waardering 7,7obv 11 waarderingen

Ingrediënten

  • scheutje olijfolie om in te bakken
  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngewreven met zeezout
  • 250 g risottorijst
  • 200 ml witte wijn
  • 100 ml Cinzano dry
  • 1 liter visbouillon
  • 2 laurierblaadjes
  • scheut olijfolie extra vergine
  • 75 g geraspte 5 jaar oude IJsselstein (of Parmezaan)
  • 1 bos koriander, fijngesneden
  • rasp van ½ limoen
  • 250 g Hollandse garnaaltjes

Bereiden

Zweet in een pan de sjalotjes en de knoflook aan. Voeg de rijst toe en laat deze glazig worden. Blus de rijst af met de witte wijn en de Cinzano. Voeg de visbouillon toe, breng aan de kook en laat zachtjes garen. Voeg de laurier toe en laat deze meetrekken; verwijder de laurier na 10 minuten.

Monteer de risotto op met de extra vergine olie. Voeg de kaas toe en laat deze oplossen. Voeg de koriander en limoen toe onder goed doorroeren. Breng de risotto op smaak met zout en peper. Voeg als laatste de garnaaltjes toe en verwarm ze kort (anders worden ze taai!). Serveer direct.

Persoonlijke noot

'Dit gerecht maak ik graag als ik op zondagmiddag gezellig met vrienden en familie ben.' - Wilco van den Baar

Het recept 'Risotto met garnalen, verse koriander en limoen' wordt je aangeboden door chef van restaurant Avocado. Beeld: Viktory Panchenko | Shutterstock.com

Chefkoks tips

Reacties op dit recept

  • Christian Voor de smaak zou ik persoonlijk beslist de Cinzano dry vervangen door Noilly-Prat...