Gordon Ramsay: groene asperges met sinaasappelsaus

2 personen
bereiden

waardering 7,6obv 20 waarderingen

Ingrediënten

  • 1 bundeltje medium dikke groene asperges
  • sap van 2 sinaasappels, bij voorkeur bloedsinaasappels
  • 70 g boter
  • 1 eidooier van een scharrelei
  • snufje cayennepeper
  • scheutje citroensap

Bereiden

Breek de taaie uiteinden van de asperges af en schil het onderste gedeelte van de stengels met een dunschiller.

Kook het sinaasappelsap in een kleine pan tot de helft in, haal het van het vuur en laat het afkoelen. Smelt de boter in een andere pan en laat hem lauw worden.

Doe de eidooier in een kleine kom en klop 1 eetlepel water erdoor. Zet de kom op een pan met heet water en klop geleidelijk het sinaasappelsap door de eidooier - de saus zal door het kloppen binden.

Haal de kom van het vuur en klop nog enkele minuten. Voeg de boter al kloppend druppelsgewijs toe om schiften te voorkomen. Blijf kloppen tot het mengsel dik is. Bestrooi met zout en cayennepeper, en voeg citroensap naar smaak toe.

Stoom de asperges intussen 3-4 minuten of tot ze zacht zijn. Bij gebrek aan een stoompan kun je de asperges rechtop koken in een afgedekte, hoge pan die voor circa een derde met kokend water is gevuld, zodat de punten gaar worden gestoomd.

Giet de asperges af en serveer ze meteen, met de sinaasappel-hollandaisesaus.

Kookboek

Het recept 'Gordon Ramsay: groene asperges met sinaasappelsaus' is afkomstig uit het kookboek...

Gordon Ramsay maakt het makkelijk

Gordon Ramsay laat in dit boek zien hoe je thuis snel en eenvoudig heerlijke maaltijden kunt bereiden zonder uren in de keuken te moeten staan. Hij maakt... lees verder

© Tirion Uitgevers

Gordon Ramsay tips