Jamie Oliver: aardappelsalade met avocado en tuinkers

4 personen
bereiden

waardering 7,9obv 47 waarderingen

Ingrediënten

  • 700 g schoongeboende nieuwe aardappeltjes
  • 1 grote rijpe avocado
  • 3 bakjes tuinkers
  • olijfolie
  • sap van 1-2 citroenen

Bereiden

Kook de nieuwe aardappeltjes gaar in gezouten kokend water en giet ze af. Snijd de avocado doormidden en haal de pit eruit. Schil de avocado en snijd hem in de lengte in dikke plakken of brokken (of hoe je wilt, eigenlijk) en leg ze in een kom.

Snijd de wat grotere aardappels in tweeën, zo komt het vruchtvlees in aanraking met de olijfolie en het citroensap. De kleintjes kun je heel laten. Doe ze erbij in de kom. Voeg bijna alle tuinkers toe en naar smaak olijfolie en citroensap.

Breng de salade op smaak, schep hem om en serveer hem op een groot bord met de rest van de tuinkers erover gestrooid. Deze salade is subliem bij kip, vis of als salade op zich, vooral 's zomers.

Kookboek

Het recept 'Jamie Oliver: aardappelsalade met avocado en tuinkers' is afkomstig uit het kookboek...

The Naked Chef is terug

'Dit boek gaat over thuis koken, het heeft niets te maken met restaurant-eten. Boordevol handige tips en eenvoudige ingrediënten - voor een maximum aan smaak... lees verder

© 2008 Jamie Oliver Enterprises Limited. Beeld: David Loftus

Jamie Oliver tips

Reacties op dit recept

  • J.M. Dit is echt een topper! Komt regelmatig weer bij ons op tafel en zelfs mijn vriend - die niet zo van aardappels houdt - blijft elke keer vragen wanneer ik dit weer maak.
  • carla Zou van dit recept graag het aantal KJ. cq. calorieën per portie willen weten... ;-(
  • Wilma In avocado zitten heel veel goede vetten dus dan zullen de calorieën niet zo belangrijk zijn. Als er die überhaupt inzitten.
  • Frits Het kan zijn dat ik er overheen gelezen heb, maar is het een warm of koud gerecht? Of beiden ... :-))
  • Maruja Heerlijk! Wij maken het vaak al iets van tevoren klaar en serveren het koud. Maar het is vast ook lekker om nog even in de oven te doen!