Nigella Lawson: masala omelet

1 persoon
bereiden

waardering 7,7obv 13 waarderingen

Ingrediënten

  • 1 theelepel plantaardige olie
  • 1 lente-ui, in dunne plakjes
  • 1 tot 2 (naar smaak) rode of groene chilipepers, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, in vliesdunne plakjes geschaafd of fijngehakt
  • ½ theelepel kurkuma
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 2 eieren, losgeklopt
  • verse gehakte koriander om over de omelet te strooien
  • chapatti's, als je er zin in hebt om die bij de omelet te eten

Bereiden

Verwarm de grill voor.

Verhit in een koekenpan met antiaanbaklaag en een doorsnede van 20 tot 27 cm de olie en fruit de lente-ui, chilipepers, knoflook en kurkuma tot ui en pepers zacht zijn. Doe er de andere specerijen bij en laat die een minuut meefruiten, terwijl je zo nu en dan roert. Giet er de losgeklopte eieren bij en schud de pan, zodat de struif aan de onderkant sneller stolt.

Zet de omelet als hij bijna gaar is onder de hete grill, zodat ook de bovenkant stolt, en serveer hem met chapatti's en verse koriander.

Persoonlijke noot

'Eerlijk gezegd laat ik meestal veel van de ingrediënten weg als ik de omelet voor mezelf bak, althans op een doordeweekse dag: ik hak twee chilipepers en hussel ze even met een beetje olie in een hete pan. Dan klop ik ze door een paar eieren, doe er wat grof gehakte koriander en Maldon (zeezout) bij en giet het hele zaakje in de koekenpan. Ik laat de omelet een paar minuten bakken en zet de pan dan ongeveer een minuut onder de grill, zodat ook de bovenkant gaar wordt. Je kunt gerust ingrediënten toevoegen of weglaten: geraspte gember is lekker, maar ook verse of gedroogde munt. Je kunt de omelet plat op een bord leggen en met vork en mes eten, of hem oprollen in een chapatti die je even hebt opgewarmd in de magnetron.' - Nigella Lawson

Kookboek

Het recept 'Nigella Lawson: masala omelet' is afkomstig uit het kookboek...

Nigella bijt

Nigella Lawson verstaat niet alleen de kunst om voortreffelijk te koken, maar kan daar ook met verve over schrijven. Haar recepten zijn gevarieerd, van eenvoudig... lees verder

© Uitgeverij Contact

Nigella Lawson tips

Reacties op dit recept

  • willeke Het is niet altijd mogelijk om een koekenpan in de grill te zetten, maar om de bovenkant van de omelet ook gaar te krijgen, kun je de koekenpan op een heel laag vuurtje zetten, het liefst op de kleinste pit en dan een deksel op de koekenpan doen, door de warmte gaart ook de bovenkant goed, je kan ook een warmhoudplaatje onder de koekenpan doen en na 1 minuut is de bovenkant wel gaar.
  • Kokkiemo We hebben het allemaal wel eens gehad, denk ik. Bij mij is het handvat van een koekenpan afgekomen. De schroef kreeg ik niet meer aangedraaid en er dus afgehaald. De rest van de pan gebruik ik nu voor in de oven. Eerst op het gas en dan hup de oven in. Werkt geweldig!
  • Gerda De omelet kan ook gekeerd worden met behulp van een platte deksel, deksel op de pan voorzichtig omdraaien en de omelet zo weer in de pan laten glijden.