Boerenomelet recepten

Dit is de AMP versie van deze overzichtspagina. Klik hier voor de reguliere versie van deze pagina.

Zie ook

Boerenomelet

Snijd 1 plak rauwe ham in blokjes. Verwarm een klontje boter in een koekenpan en bak de ham kort aan in een niet al te warme pan. Kluts 6 ongesplitste eieren met wat zout en peper Voeg de ham en 2 eetlepels gehakte tuinkruiden (peterselie, kervel, bieslook, dragon) toe. Veeg de pan goed schoon voor u de rest van de boter erin verwarmt. Schenk de vloeibare boter bij de geklutste eieren. Zet de lege koekenpan ongewassen terug op het vuur. Als de pan heet is, schenk er dan de eieren in en laat op middelhoog vuur stollen onder voortdurend roeren met een houten lepel zodat de omelet door en door gaar wordt. Keer de boerenomelet om op een bord zodra de randen droog worden en het midden nog schuimig is.

Boerenomelet recept

Kook 2 aardappelen gaar, laat ze afkoelen en snijd ze in blokjes. Snijd 50 g mager rookspek in blokjes. Smelt 15 g boter of margarine in een koekenpan. Bak de spekjes erin uit en voeg de aardappelen en tijm naar smaak toe. Laat het mengsel goudbruin bakken. Klop 2 eieren los met 2 eetlepels melk of water, breng ze op smaak met zout en peper. Smelt 15 g boter in een tweede koekenpan. Schenk het eiermengsel in de pan en laat het vrij snel vast worden. Licht met een pannenkoekmes steeds de rand van het gestolde ei op en laat het nog vloeibare gedeelte eronder lopen. Laat de omelet vooral niet droog worden. Schep het aardappelmengsel op de omelet. Licht met het pannenkoekmes de helft van de boerenomelet op van de panbodem en klap hem dubbel, of klap de omelet in drieën. Laat de omelet voorzichtig op een voorverwarmd bord glijden. ¹)

[ Bron: redactie | 'Margriet kookboek' ¹) ]

[ Beeld: Nataliya Arzamasova | Shutterstock.com ]