Frittata met trompettes de mort en cantharellen van The River Cafe

2 personen
bereiden

waardering 7,6obv 11 waarderingen

Ingrediënten

  • 60 g boter
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 500 g cantharellen, schoongemaakt
  • 200 g trompettes de mort of andere wilde zomerpaddestoelen, schoongemaakt
  • 1 teentje knoflook, in dunne plakjes
  • 1 eetlepel verse jonge salieblaadjes
  • 1 eetlepel verse oreganoblaadjes, van de steeltjes gerist
  • sap van 1 citroen
  • 4 grote biologische eieren, losgeklopt

Bereiden

Verwarm de oven voor op 230 °C.

Verhit de helft van de boter en olijfolie in een grote koekenpan met dikke bodem. Doe de paddestoelen erin en bak ze 3-4 minuten op hoog vuur. Roer de knoflook en kruiden erdoor en bak alles nog 3-4 minuten langer. Strooi er royaal zout en peper over en pers er citroensap boven uit. Neem de pan van het vuur.

Verhit de resterende boter en olie in een ovenvaste koekenpan. Roer de helft van de paddestoelen door het losgeklopte ei en schenk alles in de koekenpan. Temper het vuur en laat de frittata stollen, licht het ei langs de rand van de pan op. Verdeel de resterende paddestoelen erover en zet de pan een minuut of twee in de oven. De frittata zal gerezen maar nog vrij vochtig zijn. Serveer hem op warme borden.

Kookboek

Het recept 'Frittata met trompettes de mort en cantharellen van The River Cafe' is afkomstig uit het kookboek...

River Cafe Kookboek Groen

In het 'River Cafe Kookboek Groen' leggen Rose Gray en Ruth Rogers de nadruk op de mooiste producten uit elk seizoen, met meer dan 60 soorten groenten en... lees verder

© Kosmos Uitgevers

Frittata tips