Chocoladefondue met rum

6 personen
bereiden

waardering 7,8obv 8 waarderingen

Ingrediënten

  • 250 g pure chocolade, fijngehakt
  • 125 ml kookroom
  • 1-2 eetlepels rum
  • 1 mandarijn of kleine sinaasappel, in partjes
  • 2 vijgen, in kwarten
  • 250 g aardbeien, zonder kroontje
  • 250 g witte marshmallows

Bereiden

Verwarm de chocolade met de room in een hittebestendige kom boven een pan met zacht kokend water tot de chocolade is gesmolten. Zorg dat de kom het water niet raakt, want dan wordt de chocolade te warm en gaat hij stollen. Roer tot het mengsel glad is, haal de kom van de pan en roer naar smaak de rum erdoor. Schenk het mengsel als het nog warm is in een fonduepan. Schik het fruit op een schaal. Geef er lange vorken bij waarmee u het fruit in de chocolade kunt dopen.

Extra benodigd

Fonduepan

Kookboek

Het recept 'Chocoladefondue met rum' is afkomstig uit het kookboek...

Chocolade

'Chocolade' laat de eindeloze mogelijkheden zien van alle mogelijke soorten chocolade. Verrukkelijke taarten, knapperige koekjes, gemakkelijk en snel te maken... lees verder

© De Lantaarn

Chocoladefondue tips