Groentefondue in pindabouillon

4 personen
bereiden

waardering 7,9obv 11 waarderingen

Ingrediënten

  • voor de pindabouillon
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 eetlepel sambal oelek
  • 2 teentjes knoflook
  • 4-5 pimentkorrels
  • 3 cm gemberwortel
  • 1 theelepel komijn
  • 1 eetlepel olie
  • 1 liter groentebouillon
  • 150 g pindakaas met stukjes noot
  • 1/8 blok santen
  • eventueel 1 eetlepel maïzena
  • 2 eetlepels zoete ketjap
  • ½ groene paprika, in kleine blokjes
  • 1 eetlepel geraspte kokos
  • voor de dip
  • 20 kwarteleitjes (of partjes ei)
  • 1 kg groenten, zoals (geblancheerde) sperziebonen, taugé, bloemkoolroosjes, reepjes paprika, stukjes bleekselderij
  • 600 g fruit, zoals banaan, peer en verse ananas, in blokjes

Bereiden

Pureer voor de pindabouillon de ui, sambal, knoflook, piment, gemberwortel en komijn in de keukenmachine of blender tot een smeuïg mengsel.

Bak het mengsel in de olie glazig. Blus dit mengsel af met groentebouillon en breng het geheel aan de kook. Roer de pindakaas er door en doe de santen erbij. Bind dit eventueel met (met water) aangemaakte maïzena (vladikte).

Roer de ketjap erdoor en giet dit geheel in een fonduepan en strooi de paprika en de kokos er over. Dip de eieren, groente en fruitsoorten door de pindabouillon.

Extra benodigd

Keukenmachine of blender, fonduepan

Het recept 'Groentefondue in pindabouillon' wordt je aangeboden door

Fondue tips