Gourmet recept: oosterse omelet

4 personen
voorbereiden
bereiden

waardering 7,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • 6 eieren
  • 2 theelepels lichte sojasaus
  • 1 theelepel suiker
  • 6 stengels lente-ui
  • 1 grote rode chilipeper
  • 150 g champignons
  • 150 g krabvlees (vers of uit blik)
  • boter
  • olie

Voorbereiden

Klop de eieren los met de sojasaus, suiker, peper en 2 eetlepels water. Verdeel over sauskannetjes. Snijd de lente-ui in reepjes en de chilipeper in kleine stukjes. Snijd de champignons in plakjes. Verdeel de groenten en de krab over kommen. Zorg voor voldoende boter in kleine potjes voor alle gasten.

Bereiden

Smelt wat boter in een gourmetpannetje. Giet er wat eimengsel in en laat een minuutje bakken. Voeg lente-ui, chilipeper, krab en champignons toe. Kruid met peper en zout. Laat bakken tot de omelet is gestold en lichtbruin is.

Variatietip

Je kunt deze omelet ook bereiden met geroerbakte garnalen, in dobbelsteentjes gesneden kip of roerbakgroenten. Of alle combinaties samen.

Kookboek

Het recept 'Gourmet recept: oosterse omelet' is afkomstig uit het kookboek...

Fun cooking

Met dit boek zul je nieuwe, frisse manieren ontdekken om van gourmet, steengril, raclette, fondue of tafelbarbecue een culinaire verwenpartij te maken

... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Gourmet tips