Kaasfondue met groene kruiden

4 personen
bereiden

waardering 7,4obv 12 waarderingen

Bevat per portie

575 kcal
29 g eiwit
41 g vet
7 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 300 ml droge witte wijn
  • 300 g jongbelegen kaas, geraspt
  • 200 g Kernhem kaas, geraspt
  • 1 eetlepel maïzena
  • 2 eetlepels vieux of cognac
  • 40 takjes kervel, fijngehakt
  • 40 sprietjes bieslook, fijngehakt

Bereiden

Wrijf een braadpan en een aardewerk fonduepan (speciaal voor kaas) in met het opengesneden teentje knoflook.

Doe de wijn in de braadpan en verwarm hem tot hij bruist. Voeg al roerende de beide kaassoorten toe. Blijf roeren tot ze gesmolten zijn.

Roer de maïzena glad met 2 eetlepels water en bind hiermee de fondue. Roer de vieux en de groene kruiden erdoor.

Breng de fondue op smaak met peper. Giet de fondue over in de fonduepan. Lekker met stokbrood en komkommer.

Extra benodigd

Fonduepan

Het recept 'Kaasfondue met groene kruiden' wordt je aangeboden door . Beeld: Awadry | Shutterstock.com

Kaasfondue tips