Andijvie met rozijnen en appel

4 personen
bereiden

waardering 7,2obv 10 waarderingen

Bevat per portie

190 kcal
3 g eiwit
10 g vet
20 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 4 appels, grof geraspt
  • citroensap
  • 50 g boter
  • 1 kg andijvie, in reepjes
  • 4 eetlepels rozijnen, 10 minuten geweld in heet water

Bereiden

Besprenkel de geraspte appels met een paar druppels citroensap om verkleuren te voorkomen.

Smelt de boter in een diepe pan. Voeg de appel, de andijvie en de rozijnen toe en roer het geheel een paar keer om.

Leg de deksel half op de pan en laat de andijvie in ca. 8 minuten gaar worden. Roer het geheel zo nu en dan door. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Het recept 'Andijvie met rozijnen en appel' wordt je aangeboden door . Beeld: Ruud Morijn Photographer | Shutterstock.com

Andijvie tips

Reacties op dit recept

  • Jan Heel makkelijk te bereiden met een fantasties eind resultaat.