Bloemkool met paprika

2 personen
bereiden

waardering 7,4obv 9 waarderingen

Bevat per portie

185 kcal
6 g eiwit
13 g vet
12 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 1 kleine bloemkool
  • ½ rode paprika, in piepkleine blokjes
  • ½ groene paprika, in piepkleine blokjes
  • 1 bekertje zure room
  • 2 eetlepels melk

Bereiden

Kook de bloemkool in weinig water met zout in 15 minuten gaar.

Blancheer de paprikablokjes 1 minuut in ruim kokend water met zout. Spoel ze af in een zeef onder koud water.

Roer de zure room los met de melk. Breng het mengsel op smaak met zout en peper.

Giet de bloemkool af en doe ze in een schaal. Schenk de zure room erover en strooi de stukjes paprika erover.

Het recept 'Bloemkool met paprika' wordt je aangeboden door . Beeld: bigacis | Shutterstock.com

Bloemkool tips

Reacties op dit recept

  • Chantal Als je zelf nog wat experimenteert met extra kruiden is het echt een heeeeeeeeeeerlijke groente!