Gebakken 'bloemkool-rijst' met kimchi

4 personen
bereiden

waardering 7,7obv 3 waarderingen

Ingrediënten

  • 1 kleine bloemkool
  • 2 eetlepels saffloerolie
  • 2 theelepels geroosterde-sesamolie
  • 1 klein bosje palmkool, nerven verwijderd en blad in reepjes gesneden
  • 2 lente-uien, in dunne ringen
  • 75 g kimchi, in stukjes
  • klein bosje gehakte verse koriander
  • 3 eetlepels tamari

Bereiden

Snijd de bloemkool in kleine roosjes en maal deze in de keukenmachine zo fijn als rijst.

Verhit de saffloer- en sesamolie in een grote pan met antiaanbaklaag op hoog vuur. Bak daarin de palm- en bloemkool tot de palmkool is geslonken en de bloemkool begint te verkleuren (3-5 minuten). Meng de lente-uien, kimchi, koriander en tamari erdoor. Voeg naar smaak zout en peper toe en serveer het gerecht.

Extra benodigd

Keukenmachine

Opmerking

'Ooit stopte ik in Oakland voor een lunch omdat op het bord buiten 'I Bleed Kimchi' stond. Ja, ik ook. Deze gebakken 'rijst' is ontzettend lekker. Bovendien is hij graanvrij, veganistisch en zit hij vol probioticarijke kimchi, wat hem ook nog eens heel gezond maakt. - Gwyneth Paltrow

Kookboek

Het recept 'Gebakken 'bloemkool-rijst' met kimchi' is afkomstig uit het kookboek...

(H)eerlijk makkelijk

'(H)eerlijk makkelijk' is het nieuwe kookboek van Gwyneth Paltrow, en het vervolg op '(H)eerlijk'. Met 125 recepten die je kunt maken in minder tijd dan het kost... lees verder

© Kosmos Uitgevers

Bloemkool tips