Mini tarte Tatins met champignons

4 personen
bereiden

waardering 7,5obv 2 waarderingen

Ingrediënten

  • 1 sjalotje, gesnipperd
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 500 g stevige kastanjechampignons of grotchampignons, in dunne plakjes
  • 50 g lichtgezouten boter
  • 1 pakje vellen bladerdeeg

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Fruit het sjalotje in de olijfolie in een koekenpan. Schep er de plakjes champignons door. Bak ze snel op hoog vuur snel gaar.

Vet 4 taartvormpjes (zonder losse bodem!) royaal in met boter. Schik er de champignons in een rozet in. Breng op smaak met flink wat zout en peper.

Snijd uit de vellen deeg cirkels met een iets grotere doorsnee dan die van de vormpjes. Drapeer het deeg over de champignons en stop het tussen de ingrediënten en de rand van de vorm in. Prik het deeg hier en daar in met een vork. Bak de taartjes 10 tot 15 minuten in de oven. Het deeg moet goudbruin zijn.

Neem de vormpjes uit de oven. Leg een bord op een vormpje en keer beide in een snelle beweging om. Stort de andere taartjes op dezelfde manier uit. Bestrooi met zout en peper en dien op.

Tip

Serveer deze taartjes eens met een romige pompoensoep met nootmuskaat of geroosterde kardemomzaadjes. Met wat truffelolie die je vlak voor het serveren over de taartjes sprenkelt, maak je er een echte delicatesse van.

Kookboek

Het recept 'Mini tarte Tatins met champignons' is afkomstig uit het kookboek...

Tartes Tatin, zoet & hartig

Recepten voor tartes Tatin, zoet of hartig, de een nog lekkerder dan de andere. Proef weer eens de klassieke variant met appel of ga voor een Tatin met peer en... lees verder

© Good Cook

Champignons tips