Tian met courgette en tomaat

4 personen
bereiden

waardering 6,8obv 12 waarderingen

Ingrediënten

  • olijfolie
  • 3 grote aardappelen
  • 1 grote ui
  • 1 teentje knoflook
  • paar takjes verse tijm
  • 1 courgette
  • 4 pomodori (pruimtomaten)
  • 150 g zachte geitenkaas (plak)

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Vet een ovenschaal in met olijfolie.

Schil de aardappelen, snijd in dunne plakjes en verdeel over de schaal. Snijd de ui in flinterdunne ringen, strooi erover. Bestrooi met fijngehakte knoflook, zout, peper en tijmblaadjes. Sprenkel er een beetje olijfolie over.

Snijd de courgette en tomaat in dunne plakjes. Leg die om en om, dakpansgewijs in de schaal, dicht tegen elkaar. Bestrooi met zout, peper en tijm. Besprenkel met een beetje olijfolie.

Zet 45 minuten onder in de oven.

Haal eruit en zet de oven heter, op 225 °C. Verkruimel de geitenkaas over de groente. Zet de schaal nog 10 minuten terug, nu halverwege de oven.

Tips

1. In het vocht dat uit de tomaten en courgettes loopt, garen de aardappelen en uien. Wel dun snijden! 2. Vooraf maken? Bak de groente alvast gaar, laat de schaal afkoelen. Strooi pas vlak voor het serveren de geitenkaas erover en zet de schaal opnieuw 10 à 15 minuten in de oven. 3. Pomodori bevatten minder vocht dan gewone tomaten.

Kookboek

Het recept 'Tian met courgette en tomaat' is afkomstig uit het kookboek...

Koken met Karin: handboek oven

Koken met Karin laat je in dit boek zien hoe je álles uit je oven kunt toveren. Van borrelhapjes, quiches, brood, pasta, groot vlees en stoompakketjes... lees verder

© Nieuw Amsterdam

Courgette tips