Romige doperwtenpuree

3 personen
bereiden

waardering 7,8obv 8 waarderingen

Bevat per portie

230 kcal
8 g eiwit
14 g vet
22 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 25 g boter
  • 2 bosuitjes, in ringetjes
  • 1 pak diepvries doperwtjes (450 g)
  • 3 eetlepels crème fraîche
  • 2 eetlepels basilicum

Bereiden

Smelt de boter in een pan en schep de uienringetjes en de doperwten erdoor. Voeg een klein scheutje water toe en smoor de doperwtjes in ca. 10 minuten zachtjes gaar. Pureer de doperwtjes in de keukenmachine.

Doe de doperwtenpuree terug in de pan en roer de crème fraîche erdoor. Voeg zout en peper toe en warm het geheel nog even zachtjes door. Schep de basilicum er op het laatste moment door. Lekker bij een tartaartje.

Extra benodigd

Keukenmachine

Het recept 'Romige doperwtenpuree' wordt je aangeboden door . Beeld: Barbro Bergfeldt | Shutterstock.com

Doperwten tips