Gevulde champignons met ham en olijven

2 personen
bereiden

waardering 7,7obv 7 waarderingen

Bevat per portie

290 kcal
16 g eiwit
23 g vet
2 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 6 grote champignons
  • 2 eetlepels citroensap
  • 50 g zwarte olijven zonder pit
  • 2 ansjovisfiletjes (blik)
  • 2 theelepels kappertjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 50 g achterham, in kleine stukjes
  • 50 g geitenkaas, verkruimeld

Bereiden

Verwarm de grill voor op de hoogste stand.

Snijd de steeltjes uit de champignons. Kook de hoedjes ca. 2 minuten in ruim water met 1 eetlepel citroensap.

Pureer de steeltjes met de olijven, de ansjovisfilets en de kappertjes en meng de olie, peper en 1 eetlepel citroensap erdoor. Vul de champignonhoedjes met het olijvenmengsel. Strooi eerst de ham en dan de geitenkaas erover.

Schuif de champignons ca. 10 cm onder de hete grill en laat ze in ca. 5 minuten heet en lichtbruin worden.

Het recept 'Gevulde champignons met ham en olijven' wordt je aangeboden door . Beeld: istetiana | Shutterstock.com

Gevulde champignons tips

Reacties op dit recept

  • kim mmmmm