Gevulde paprika met aardappelpuree

4 personen
bereiden

waardering 7,8obv 13 waarderingen

Ingrediënten

  • 600 g kruimige aardappelen, in blokjes
  • 4 rode paprika's
  • 125 ml crème fraîche
  • 8 gedroogde tomaatjes op olie, in stukjes
  • 100 g groene olijven zonder pit, in stukjes
  • 3 bosuitjes, in ringetjes
  • 100 g geraspte belegen kaas

Bereiden

Kook de aardappelblokjes in weinig water met zout in 10 minuten gaar.

Halveer de paprika's overlangs en snijd de zaadlijsten met zaadjes weg. Verwarm de oven voor op 200 °C. Giet de aardappelen af, stamp ze met een stamper tot puree. Roer de crème fraîche, tomaatjes, olijven, bosui en de helft van de kaas erdoor. Breng op smaak met zout en peper.

Vul de paprikahelften hoog op met de puree, zet ze naast elkaar in een ingevette ovenschaal en strooi de rest van de kaas erover. Bak de gevulde paprika's in de oven in 30 minuten goudbruin en gaar. Lekker met een salade van sperziebonen.

Kookboek

Het recept 'Gevulde paprika met aardappelpuree' is afkomstig uit het kookboek...

Kook ook - Vegetarisch

Heerlijk vegetarisch eten, het is gezond en smaakvol, dus doen! Dit handzame kookboekje staat bol van gemakkelijk te maken, lekkere recepten. Van heerlijke... lees verder

© Inmerc

Gevulde paprika tips

Reacties op dit recept

  • diet Omdat ik niet van olijven houd heb ik in plaats daarvan zeer fijn gesneden peterselie en (royaal) lavasblad (maggiplant) gebruikt. Evt. bladselderij kan ook. Ook een heel klein beetje v.d. olie uit het potje tomaatjes versterkt die smaak, dan wel iets minder creme fraiche. Wij vonden dit heel lekker bij vegetarische hamburgers, en supermakkelijk om vooraf klaar te hebben.
  • annemarie Annemarie. Ik heb paar aanpassingen gedaan. Ik heb meer tomaten in gedaan geen olijven en geen kaas gebruikt omdat een persoon geen kaas en creme frache mag hebben. Is wel voor 1 paprika maar de andere 3 heb ik wel creme frache gebruikt.