Gevulde paprika's met kipfilet

4 personen
bereiden

waardering 7,4obv 7 waarderingen

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olie
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 250 g kipfilet, in reepjes
  • 100 g selderij, in ringetjes
  • 50 g bamboescheuten, in dunne reepjes
  • 3 eetlepels rijstwijn
  • 100 g voorgekookte rijst
  • 50 g sojaboonkiemen
  • 2 eetlepels gehakte koriander
  • 50 g geroosterde gehakte pinda's
  • 4 oranje paprika's
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 350 ml bouillon

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Verhit 1 eetlepel olie in een pan en stoof daarin de uien en knoflook glazig. Voeg de kipfilet toe en braad aan. Voeg de selderij toe en stoof mee, en voeg daarna de bamboescheuten toe. Blus met de rijstwijn en breng aan de kook. Voeg de rijst, sojaboonkiemen en koriander toe en breng op smaak met zout en peper. Doe de pinda's erbij.

Snijd het kapje van de paprika's en verwijder de zaadlijsten. Vul de paprika's met het mengsel, druppel de sojasaus erover en plaats het kapje op de paprika's.

Verhit de resterende olie in een voldoende grote pan en bak de paprika's daarin staand even kort aan. Giet de bouillon erover. Sluit de pan af en laat de gevulde paprika's in de oven in ca. 40 minuten gaar worden.

Serveer de paprika's met de court-bouillon en rijst.

Het recept 'Gevulde paprika's met kipfilet' wordt je aangeboden door

Gevulde paprika tips