Gefrituurde kikkererwten

6 personen
bereiden

waardering 7,3obv 11 waarderingen

Ingrediënten

  • 300 g gedroogde kikkererwten, 1 nacht geweekt in koud water
  • olie, om te frituren
  • ½ theelepel mild of scherp paprikapoeder
  • ¼ theelepel cayennepeper

Bereiden

Giet de kikkererwten goed af en dep ze droog met keukenpapier.

Vul een hapjespan met dikke bodem voor een derde met olie en verhit de olie tot 180 °C of tot een blokje brood in de olie in 15 seconden bruin kleurt. Frituur de helft van de kikkererwten 3 minuten. Haal ze met een schuimspaan uit de pan. Laat ze uitlekken op verkreukeld keukenpapier en doe hetzelfde met de rest van de kikkererwten. Leg het deksel schuin op de pan tegen opspringende kikkererwten. Blijf erbij.

Verhit de olie opnieuw en frituur de kikkererwten in porties nog eens 3 minuten per portie of tot ze bruin zijn. Laat ze uitlekken. Meng het paprikapoeder met de cayennepeper en wat zout en strooi het mengsel over de hete kikkererwten. Laat ze afkoelen en serveer ze.

Kookboek

Het recept 'Gefrituurde kikkererwten' is afkomstig uit het kookboek...

Vegetarische gerechten

'Vegetarische gerechten' biedt een collectie van de heerlijkste internationale recepten: voorgerechten en snacks, salades, pasta's, rijstgerechten, maar ook... lees verder

© De Lantaarn

Kikkererwten tips